logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

  • 23.03.2015 - 001
  • 23.03.2015 - 002
  • 23.03.2015 - 003
  • 23.03.2015 - 004
  • 23.03.2015 - 005
  • 23.03.2015 - 006

По случай училищния финал на проекта „Четящите“ на 17.март 2015 година в Гимназията на училища „Ерих Кестнер“ се събраха ученици и учители, поканени бяха г-жа Л. Василева, директор на гимназията, господин Йорг Каснер, главен координатор по немски език за България, както и родители и интересуващи се от проекта.

Презентацията на проекта започна с поздрав на участниците към гостите, последван от аплодисменти към участниците в дебата и към журито.

Като встъпление бяха показани на екрана снимки от работния процес на проекта, трейлъри към всяка от четирите книги, изработени от участници в проекта, последвани от кратки резюмета към съответните книги.

След това започна главната част на презентацията-дебатът. Петимата участници водиха дискусия по различни теми, напр. за живота в големия град или на село, за семейството и за любовта.

При това дебатиращите показаха колко задълбочено са се занимавали с темите от книгите. Те реагираха с критични и допълващи аргументи на своите опоненти и съумяваха да отговарят детайлно и обосновано на въпросите на на модераторката Антония Мур, доброволка от Германия. За отбелязване е и фактът, че публиката внимателно и с интерес следеше дебата.

Журито, което се състоеше от другите петима участници и ръководителя на проекта г-жа П.Павлова, си правеше записки, за да може след това да направи аргументиран избор на училищния победител в проекта.

След половинчасовия дебат и заключителни думи от страна на г-жа Павлова последва връчването от г-н Каснер на грамоти за десетте участници в проекта.

С голямо задоволство г-н Каснер изрази благодарност към участниците и ръководителите на проекта като изрази надеждата, че книгата ще достигне до повече млади хора и ще е част от бъдещето им.

След официалната част присъстващите имаха възможност да се насладят на произведенията на изкуството, сътворени от учениците от 9.клас. На по напитка всички се възхитиха от плакатите, фигурите, скиците и на цялостната креативна работа на „четящите“.

В заключение можем да кажем, че проектът „Четящите“ в училище Ерих Кестнер протече много добре и както учениците, така и учителите, отчитат придобития опит само положително.

Сега чакаме с нетърпение излъчването на нашия училищен победител, стискайки му силно палци за успешно представяне на националния финал!

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм