logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

За втори път екип на училище „Ерих Кестнер“ участва в международния проект „Дунав свързва“, ръководен от координатора за обучението по немски език в България, Михаел Хабенбахер. Заедно с учителя по музика на немски, Калин Ташев пет ученика участваха в четиридневната работна среща в София през месец май. Габриела от 8 клас и Ева от 10 клас четоха написани от ученици есета на тема „Реката, видяла всичко“ на фона на музика от ученически оркестър с участието на още трима ученика от училище „Ерих Кестнер“: Цветан, 6 клас /китара/, Иван, 10 клас /пиано/ и Павломир, 10 клас /ударни инструменти/.Децата изпълняваха авторски творби на Ралф Вернер, между които един Дунавски валс и съвременни варианти на български народни песни.

 

Проектът с участието на немски училища от осем дунавски държави има за цел интеграцията на младите хора от европейските страни. Още от началото по този проект работи група от гимназия „Ерих Кестнер“.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм