logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Седмиците на Германия в България, организирани от посолството на Федерална Република Германия в София протекоха с голям успех. Те имаха за цел да запознаят българската публика с немската култура, а какъв по-добър повод от този, за да се даде трибуна за изява на немски училища.

 

Училище „Ерих Кестнер” участва в това събитие с цялостна програма. В читалище „Николай Хайтов” учениците събраха благодарна и възторжена публика. На сцената оживяха герои от романите на училищния ни патрон. Учениците от 7. клас пресъздадоха терзанията на разделените по неволя близначки от романа „Двойната Лотхен”, а десетокласниците спечелиха сърцата на присъстващите с представление по „Летящата класна стая” на Кестнер, чийто сценарий артистите отчасти сами бяха написали. В мюзикъла „Приключение с машината за приказки” се включиха децата от 1, 4, 5 и 6 клас. Всичко това бе гарнирано с много музика от талантливите изпълнители от вокалната група на училището „Пеещите кенгура” и от учениците по китара на Калин Ташев.

 

Благодарност за чудесната програма изказа специалният гост на представлението Кристиян Ландсман, аташе по Политическите въпроси и протокол на Федерална Република Германия. Той изрази надеждата, че нашето училище ще продължава да разпространява с такова вдъхновение германската култура.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм