logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

В училище „Ерих Кестнер” по традиция се правят проекти за националния празник на Германия. Тази година на 3. октомври Германия празнува 20 годишнина от обединението. Това беше основната тема на проектите, които учениците подготвиха в часовете по проектна работа на немски при Мариана Костова.

 

Десети клас на Гимназия „Ерих Кестнер” и седмокласниците от училището използваха новата техника и работиха с интерактивната дъска. Те направиха презентации на пауър поинт, които презентираха пред гости и съученици. Десетокласниците много умело привлякоха публиката да участва в представянето на темата с една интерактивна игра на въпроси и отговори по темата.

 

Осмокласниците пък изработиха плакат със снимки и информация от историята на Германия от втората световна война до наши дни, като наблегнаха на важните за Обединението на двете германски държави факти. Таблото те закачиха във фоайето на гимназията, за да могат всички гимназисти да се информират. По същия начин постъпиха и учениците от 6. клас. Техният плакат е предназначен за по-малките възпитаници на Частно основно училище „Ерих Кестнер”.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм