logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Часовете по проектна работа на немски през първия учебен срок в Частна немска гимназия „Ерих Кестнер” преминаха под знака на германските юбилеи – 60 години от конституцията на следвоенна Германия и 20 години от падането на Берлинската стена.

 

Интерес към темата събуди играта с карти „60 години Федерална република Германия”, подарена ни от консултативния отдел по немски език в София. Гимназистите се запалиха да научат повече за тези събития и започнаха сами да търсят материали. Особено активни бяха десетокласниците – 10а1 и 2, с ръководител Мариана Костова изработиха проект за падането на Берлинската стена, в който включиха и пресъздаването на темата в изкуството с обсъждане на филма „Good bye Lenin”, а учениците от 10б разработиха с Лидия Несторова важните събития от 1949 насам. По традиция презентациите бяха проведени пред ученици от другите класове, а плакатите бяха изложени във фоайето на гимназията. Така всички научиха най-важното от новата немска история.

 

С особен интерес бе посетена и изложбата за падането на Берлинската стена в Деня на откритите врати в посолството на ФРГ в София, където наши ученици дори попаднаха в обектива на камерите. Децата рисуваха със спрей послания за мир върху макет на Стената и се снимаха с трабанта – символ вече несъществуващата държава ГДР. Многобройните прояви приключиха с гледане и коментиране на документалния филм за падането на Берлинската стена, предоставен ни от посолството на ФРГ в София.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм