logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

14.11.2009 - 001

 На 9. ноември преди двадесет години Берлинската стена се срути под натиска на германския народ и отвори пътя за обединението на една насилствено разделена държава. Това събитие гимназия „Ерих Кестнер” отбеляза с мащабен проект.

Десетокласниците се запознаха със събитията в Германия от последните 60 години, със строежа и падането на стената, гледаха филма „Good bye Lenin”, който по един оригинален и много човешки начин предава събитията от преди двадесет години и писаха филмови рецензии. Плакатите, с най-важните факти бяха изложени във фоайето на гимназията за националния празник на ФРГ. Следващата стъпка по проекта бе представянето на резултатите от работата пред останалите ученици /виж снимката от презентацията/. Всички се запалиха по историята на Германия от Втората световна война досега. Други класове пожелаха също да гледат филма. Заключителният етап на проекта бе посещението на посолството на ФРГ в София в деня на отворените врати, разглеждането на изложбата за Берлинската стена и гледането на документалния филм за събитията от 1989.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм