logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

 01.12.2008 - 001

 

Благодарим за шармантното посрещане и ви желаем удоволствие в изучаването на немския език”, с тези думи Михаел Хабенбахер, консултант за обучението по немски в България предаде на немска гимназия „Ерих Кестнер” дарението на Германската служба за училищно дело в чужбина. Освен ежегодното дарение на книги и помагала по немски език за около 400 евро, тази година службата в Кьолн, оборудва кабинета по немски на гимназията с техника за мултимедийни презентации, както и библиотеката - с витрина за дарената литература. „Ерих Кестнер” е една от гимназиите, които участват в инициативата за партньорство между България и Германия, подета от германския външен министър Франц Валтер Щайнмайер. Министърът бе изпратил поздравителна телеграма за тържественото предаване на дарението, а ученици от 10. клас показаха с презентация на проект за насилието в училищата как на практика ще бъде използвана новата техника.

 

Гости на тържеството бяха още Михаела Фрьомер, консултант от изпитния център в София, Таня Луканова – главен експерт в Центъра за контрол и оценка на качеството на образованието към МОН, Анелия Ламбова – директор на програма „Германистика” в Нов Български университет и представители на медиите.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм