logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Два дни преподавателката по история и география на немски от немска гимназия “Ерих Кестнер”, Мариана Джевлекова представя нашето ноухау в обучението на немски по различни предмети пред 34 колеги-германисти в Тирана. Поводът за двудневната конференция бе предстоящото въвеждане на езиково обучение по предмети в Албания. Колежката Джевлекова бе поканена от Гьоте Институт да води семинара в Тирана. Съорганизатор бе германската Централата за училищата в чужбина.

 

Конференцията бе открита с презентация на най-добрите български, и на училище Ерих Кестнер, примери в езиковото обучение по различни предмети, а нашата единадесетокласничка Йоана Спасова сподели и своите лични впечатления. Гости на семинара бяха Хайке Толедо и Ролф Кручина от германската Централа за училищата в чужбина, както и специалистът по билингвално обучение от университета в Гьотинген, проф. Дитер Волф.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм