logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

13.12.2011 - 002

Свети Николаус, в невероятната роля на крадец, се вмъкна на 06. декември при учениците от 8. клас. В часовете по немски на Ели Манова той развесели всички до сълзи. Сценария за скеча „Крадецът Николаус“ учениците написаха сами и изиграха с огромен успех пред деветокласниците, учители и представители на училищното ръководство. Асоциациите с популярни лица от съвременния български живот не бяха случайни, а търсени. Сестрите Никол /истинското име на ученичка/ и Николета искат да празнуват имен ден. За да се сдобият със средства те трябва да оправят къщата, а Николаус се опитва да им помогне, като прибира част от мебелировката – телевизора. Благодарение на майката, мнимият светец е разкрит и арестуват от полицай Глупчо. Постановката приключи с музикален поздрав – известната коледна песен „Тиха нощ“ в изпълнение на Рамщайн и почерпка от истинската именничка и ръководството.

 

Въведението в празника на Свети Никола учениците направиха като разказаха на добър немски истинската история на светеца и реферираха за предколедните и коледни традиции в Германия.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм