logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

На 13. май в ЧОУ „Ерих Кестнер“ ще се проведе обучение на тема „Пази детето в интернет“. То ще обхване учениците от 4., 5. и 6. клас и има за цел да запознае родителите, учителите и самите деца с опасностите в мрежата. Обучението е част от социалната кампания на Лев Инс за превенция на онлайн тормоз и посегателство над деца в дигиталното пространство и подпомага изграждането на умения у тях за безопасно използване на Интернет.

  • 03.05.2022

В рамките на обучението доказани експерти в областта на дигиталната сигурност ще отговорят на въпросите: „От кого трябва да пазим децата?“ и „Как можем да ги защитим от кибер опасностите?“.

Понякога не си даваме сметка, че много хора могат нарочно или неволно да навредят на децата в Интернет. Това може да се случи чрез онлайн тормоз от връстници, чрез излагане на вредно съдържание или чрез манипулации от лица с престъпни намерения, които не само да застрашат децата, но и техните семейства. Точно затова е добре да бъдем подготвени за адекватна реакция, най-вече поради факта, че децата прекарват все повече часове онлайн – играейки, комуникирайки, учейки, а ние – като родители и учители, не можем да бъдем постоянно с тях, за да контролираме тези процеси.

За да можем да ги защитим, е важно преди всичко да общуваме с тях открито, да познаваме приложенията и програмите за родителски контрол и филтрация на неподходящо съдържание, да бъдем наясно с основните принципи на киберсигурността.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм