logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Изключително ползотворен и интересен ден имаха гимназистите на ЧНГ „Ерих Кестнер“. Учениците от профил „Творческо писане“ бяха домакини на една дългоочаквана среща – с поетесата Теодора Тотева. Виртуалният им разговор, в който взе участие и преподавателят по БЕЛ Калоян Христов, бе изпълнен с интересни моменти и въпроси от страна на учениците.

  • 18.11.2021
  • 18.11.2021
  • 18.11.2021
  • 18.11.2021

В рамките на срещата Теодора Тотева разкри някои от тайните на изкуството, разказа за процеса на писане, за своето първо стихотворение, за любимите си автори, както и за нейните срещи с литературата. Любопитни за учениците бяха и настоящите проекти, по които поетесата работи. Голям интерес тя събуди с факти, свързани с нейната настояща работа по съставянето на въпросите за предаването „Последният печели“.

Младата поетеса прочете любими стихове от Константин Павлов, Иван Методиев, Мария Вирхов, а ексклузивно гимназистите от „Ерих Кестнер“ имаха честта да чуят стихове от бъдещата ѝ трета книга. За писането на поезия Теодора Тотева сподели: „Необходимо е да останете само ти и писането и да направите заедно взрив. Писането е борба, труден процес, който накрая ти дава всичко. Поетът трябва да бъде много смел. Можеш да си поет, без да си написал нито едно стихотворение. Поетиката е нещо специфично. Поезията може да бъде всякаква, важно е да я усетиш своя.“

Това бе поредната среща от инициативата „Срещи с писатели“. Въпреки виртуалния формат на събитието, учениците с нетърпение очакват моментите, споделени със съвременни български автори, които предстоят.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм