logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Изключително интересна за учениците от 9. и 11. клас бе срещата с поета Иван Христов, която се проведе в ЧНГ „Ерих Кестнер“. Макар тя да бе насочена към профилираната подготовка по БЕЛ (модул “Творческо писане”), учениците разбраха и как се създават научни трудове, колко време отнема писането, колко е важно четенето и как се съчетава академизъм с поезия. Интересни за тях бяха и историите, които поетът разказа, свързани с написването на част от своите книги. Пътуването, надграждането, търсенето и любовта бяха сред основните теми в разговора.

  • 09.10.2021

Освен заради интригуващата дискусия, срещата бе полезна за учениците и защото постави добро начало на обучението в профилираната подготовка по БЕЛ в ЧНГ “Ерих Кестнер”, съобразена с новите учебни програми. Избираемият модул “Творческо писане”, както и личният контакт с автори пък прибавят към литературната теория и практическа насоченост.

Гл. ас д-р Христов благодари на директора на гимназията Лидия Василева за гостоприемството,  на преподавателя Калоян Христов за поканата и на учениците за приятния разговор и активното им участие в дискусията.

Припомняме, че подобни срещи вече са традиция в гимназия „Ерих Кестнер“. Те стартираха през миналата година с гостуването на доц. Владислав Миланов от СУ “Св. Климент Охридски”, а поетът Иван Христов също се срещна с дванадесетокласниците.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм