logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Много добро представяне за дванадесетокласниците от Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“ на изпита за немска езикова диплома DSD II.

 

  •  images/checklist.jpg

При 80 на сто от компонентите на писмената част абитуриентите се представиха отлично. Въпреки трудната тема, работите им са оценени за ниво С1, а 20% от компонентите са взети с ниво В2.

Изключително актуална и нелека бе темата на писмения изпит тази година -  „Въз основа на подробна аргументация вземете отношение по въпроса, дали Германия трябва да въведе задължителни мерки за превенция на здравето (по-високи здравни вноски за рисковите групи, задължителни ваксини и др.)“. По нея учениците трябваше да напишат аргументативно есе, в което освен отлични езикови познания, показаха и гражданската си позиция и информираност по казуса. Освен това те правиха резюме на публицистичен текст, описание и анализ на графика.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм