logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Всички ученици от 12. клас се явиха на писмения изпит за немска езикова диплома DSDII на ниво С1. Заради мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19, на 24 ноември препитването се проведе в ЧОУ "Ерих Кестнер" и премина при перфектна организация и стриктно спазване на противоепидемичните изисквания.

  • images

Изключително актуална и нелека бе темата на изпита – „За и против задължителните ваксини в Германия“. Въпросът не затрудни гимназистите, които успяха в писмените си работи да покажат както високото си ниво на езикова подготовка, така и обществената си ангажираност и позиция по най-актуалната тема напоследък. С дипломатическа поща изпитните работи бяха изпратени за оценяване в Германия.

Няколко дни по-късно, на 3 декември, се проведе и устният изпит, на който дванадесетокласниците отново направиха много добро представяне.

Председател на изпитната комисия беше заместник консултант-координаторът за София г-н Гонсало Лопеш Де Са. Изпитващ беше Леман Джемалова, а трети член бяха Жана Калоянова/Лидия Василева.

Окончателните резултати ще станат ясни през месец март догодина. Уверени сме, че и този випуск ще продължи традиционното за гимназията отлично представяне и учениците ще получат Немска езикова диплома на ниво С1, която е признание за работата на всички учители по немски език в "Ерих Кестнер" и най-вече на госпожа Джемалова, която с помощта на директорката Лидия Василева подготвя учениците за изпита в последните години.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм