logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

За първи път изпитът на седмокласниците от ЧОУ "Ерих Кестнер" с директор Прокоп Павлов за придобиване на DSD I бе проведен в Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“ от нейния директор Лидия Василева. За това г-жа Василева бе специално упълномощена от Консултант-координатора за немски език в България г-н Бернд Буххолц.

  • images

Преди пандемията от COVID-19 препитването се организираше от немска страна, в големи зали, а в настоящата обстановка неговото провеждане бе делегирано на координаторите в училищата.

Гимназия „Ерих Кестнер“ е едно от петте училища, съгласили се да проведат изпита на 26 май, като за отказалите е насрочена резервна дата – 1 октомври.  

Изпитът премина успешно, при перфектна немска организация и стриктно спазване на всички противоепидемични мерки. Отличната подготовка на седмокласниците от ЧОУ "Ерих Кестнер", която е заслуга на преподавателите им Цветослава Николаева и Лидия Иванова, им помогна да покажат спокойствие и увереност. От 14 регистрирани ученици само двама отказаха да се явят.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм