logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Висока оценка получи организацията и провеждането на дистанционното обучение в ЧОУ „Ерих Кестнер“ по време на извънредното положение заради пандемията от COVID-19. Този път положителният отзив идва от г-жа Марияна Райкова, чиито две деца са ученици в основното училище.

  • 26.05.2020

В благодарствен имейл до директора на ЧОУ „Ерих Кестнер“ г-жа Райкова изказва изключителните си впечатления от работата и всеотдайността на преподавателите, както и от бързата и адекватна реакция на целия екип на училището да организира уроците в новата обстановка. Майката изтъква и факта, че онлайн обучението значително се доближава до реалния учебен процес, което по думите й е важно за децата.

Радваме се, че усилията ни дадоха бързи и качествени резултати и благодарим на г-жа Райкова за топлите думи и признанието с обещанието, че и занапред ще продължим да даваме всичко от себе си, за да развиваме потенциала и да надграждаме знанията на нашите деца!  

Ето и цялото писмо на Марияна Райкова:

Здравейте, г-н Павлов и управители на ЧОУ „Ерих Кестнер“,

Имало е много търкания между нас и сигурно пак ще има ;). Просто сме си такива.

Аз няма да забравя как казахте, че аз винаги се оплаквам, но за асфалта пред училище са ви похвалили. Отново за асфалта няма как аз да ви похваля.

Но дойде моментът и аз този път искрено да похваля екипите, които имаме честта да обучават двете ми деца. Така че дойде време да прочетете и моя благодарствен мейл.

Относно такси и пари, които ще се връщат нито ще коментирам, нито ще ви занимавам. Може да идва този мейл след 4 години, но както са казали хората - по-добре късно, отколкото никога :).

Извънредното положение ни накара да променим изцяло начина си на живот и може много хора да се оплакват, но донесе и едно просветление за много. За нас лично помогна да видим в ръцете на какви преподаватели сме си оставили децата. Това са едни изключителни професионалисти – хора, които успяха адекватно и без подготовка и предупреждение да навлязат в една нова форма на преподаване. Смятам се компетентна да оценя онлайн обучението, тъй като това е област, в която имам научни и практически постижения в продължение на 8 години.

Преподавателите се доближиха максимално до реалната работна среда. Виждаше се, че се стараят много и дават всичко от себе си. Нашето онлайн обучение всеки ден е от 8:30-09:00 до 13:00 и за 1ви, и за 4ти клас, а дори и по-късно, когато има английски.  За преподавателя е много изтощително и натоварващо това нещо. Всеки ден се чудя как след такава сесия те успяват след това на по 20 деца да проверят домашните, да върнат рецензия и нито веднъж да не са пропуснали неточност.

Аз лично свалям шапка на фрау Марияна, фрау Поли, фрау Ади, фрау Лидия и мис Крупева. Похвалата ми е за всички тях и не е в реда на изписване на имената. Всички са перфектни. При всеки мой въпрос, не чакат да им пиша. Вдигат телефона и ми звънят, за да ми обяснят. Аз ценя личното време на другия и още повече оценявам отношението на тези учители към мен и моите деца. Те оставят личните си ангажименти, за да се занимават с мен. Без да се подразнят или да бързат да ми затворят. Изключително изчерпателни и отзивчиви. Тъй като знаете, държа на ученето - те се включваха за допълнителен час, изпращаха ми допълнителни материали, записваха произношения.

Не знам дали има възможност чрез вас и анонимно да получат едно огромно БЛАГОДАРЯ! Перфектни! Топ!

Дълго стана може би моето писмо, но е искрено и от сърце. На фона на ситуацията и това, че аз виждам как се работи и на други места, мога да кажа, че се чувствам удовлетворена от избора си къде съм записала децата си. Винаги ще има и нещо да сме недоволни, но голямата картина е важна и крайният резултат. Дребните неща остават на заден план.

Надявам се всички да са здрави!

Поздрави и всичко най-добро,

Марияна Райкова

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм