logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Емоционално и сплотено, въпреки социалната изолация, завърши учебната година за абитуриентите от Випуск 2020 на Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“. В последния си за гимназиалния етап дистанционен урок учениците си взеха довиждане с техния класен ръководител Жана Калоянова и директора на гимназията Лидия Василева.

  • 15.05.2020
  • 15.05.2020

„Скъпи ученици,

Днес вие за последен път, макар и дистанционно, влязохте в класната стая. Вашето желание през годините да завършите училище е на крачка да се сбъдне. Остават ви само матурите, които ви пожелавам успешно да издържите. Трудът винаги се възнаграждава. След тях вие навлизате в един нов етап от живота ви, в който се надявам придобитите знания и умения в училище да ви бъдат от полза.                                                                                                   

Следвайте и сбъдвайте мечтите си! Пожелавам ви да изживеете  моменти на удовлетвореност от добре свършената работа. Образованието не приключва с училището. То продължава неумолимо нататък до края на живота. Затова ви желая здраве, смелост, решителност и търпение!                         

На вашите родители благодаря за съвместаната ни работа през годините, за съдействието и разбирането! Бъдете здрави!                                                   

Благодаря на г-жа Василева за подкрепата, за нейните съвети и помощ през годините!

На добър час!“, обърна се Жана Калоянова към випускниците, заедно с които през последните 5 години развиваха умения, надграждаха знания, творяха, печелеха редица състезания.

На свой ред учениците изказаха своята искрена благодарност към г-жа Калоянова.

„Скъпа госпожо Калоянова,
Благодаря Ви сърдечно за Вашите усилия като преподавател, за Вашите съвети и загриженост за личните ни проблеми, за Вашата отдаденост като учител, отделеното време. Училището беше наш втори дом. Наученото в гимназия "Ерих Кестнер" ще бъде наш ориентир през хаоса на живота. Nicht für die Schule, sondern für das Leben lernen wir.
“, написа Мария Михова на класния си ръководител в последния учебен дистанционен час.

Абитуриентите и техните родители поздрави и директорът на гимназията Лидия Василева с думите:

„Уважаеми родители,
Скъпи ученици,

Извънредното  положение и електронно базираното обучение наложиха
много промени в училищния ни живот и ние с общи усилия се справихме отлично. Всички ние, абитуриенти и учители, заслужаваме празник, който няма как да се състои днес. На 26 юни ще се състои изпращането на випуск 2020. Ще ви връчим тържествено  дипломите за средно образование, DSDII, плакети и книги.

Бих искала да ви уверя, че през всички тези години, в които бяхте наши ученици,  ние - преподавателите в „Ерих Кестнер“, ви предадохме с много любов и професионализъм не само нашите знания, но и ви научихме на умения и на това как да се справяте сами. Вие го показахте на изпита за DSDII!  Убедена съм, че ще се справите на високо ниво и на предстоящите матури!

Пожелавам ви успех!“, завърши обръщението си г-жа Василева.

Така, за пръв път в историята, учебната година приключи дистанционно. Това предизвикателство обаче помогна на преподавателския екип на гимназията, учениците и техните родители да покажат мотивацията си за успех и упорита работа и да задълбочат още повече връзката помежду си.

Бързата и ефективна организация на учебните занимания и отличните резултати доказаха, че ЧНГ „Ерих Кестнер“ ще продължи да бъде олицетворение на добрите практики, иновативните подходи и непреходните ценности, които са водещи за работата на екипа и които помагат на учениците във важни моменти.

Браво! И на добър час, скъпи абитуриенти!

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм