logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Готово е разпределението за тазгодишната проектна седмица, която ще се проведе в периода 10-13 март. Проектната седмица е иновативно решение, което за първи път бе реализирано в Частна немска гимназия "Ерих Кестнер" през учебната 2018/2019 година. Поради огромния успех, който бе постигнат и изключителните отзиви, получени за работата по проекта, предстои той да се превърне в традиционна практика за училището.

За да разпределят групите и задачите, гимназистите от 10 до 12 клас бяха посрещнати от директора на учебното заведение Лидия Василева и преподавателя по немски език Жана Калоянова, които по интерактивен начин представиха на младежите какво ги очаква през предстоящата „Проектна седмица“.

  • 04.03.2020
  • 04.03.2020
  • 04.03.2020
  • 04.03.2020

След като се запознаха с темите, учениците се разделиха в четири групи за работа по свое желание и според своите интереси, а именно:

  1. "Gesundheit - medizinishe Forschung", ръководители - С. Чанева и С. Костова
  2. "Konsum - Online Handel”, ръководители - Ж. Калоянова, С. Крупева и П. Петрова
  3. “Konsum - Konsumverhalten” - Л. Василева и А. Генова
  4. “Bildung - Digitale Medien in der Bildung” - Л. Джемалова и Д. Дилов

Всяка група ще трябва задълбочено да проучи дадена тема като събира занимателни материали и информация, които да представи пред публика по избран от екипа начин. Това ще се случи по време на Деня на отворените врати, който се провежда в гимназията всяка пролет. Миналогодишното издание на Проектната седмица потвърди, че всички начини за презентиране са изключително успешни и сполучливи - видео, интерактивна презентация, специални табели и плакати, клипове от типа "Draw my life", разиграване на скечове. Всички те са  съпроводени от музикални изпълнения и другитворчески представяния на талантливи иизявени ученици.

Петата работна група - документационната или т.н. "Doku-Gruppe" ще следи за изпълнението наработата на останалите групи. Нейните членове ще заснематпроцеса, ще взимат интервюта от останалитеучастници и ръководителите нагрупите, ще изготвят анкети и анализиратрезултатите. Целият събранматериал също ще бъде представен в Деня наотворените врати, за да можеаудиторията да придобие по-добра общапредстава за това как е протеклаПроектната седмица.

Денят на отворените врати тази година ще се състои на 16 март, като всички ученици, преподаватели и родители са поканени да присъстват. Заповядайте!

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм