logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Ученици от 11 клас на Частна немска гимназия "Ерих Кестнер" и техните учители по биология - Снежана Спасова и химия - Сиса Чанева, посетиха Музея по палеонтология и исторична геология към Геолого-географския факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

  • 17.02.2020
  • 17.02.2020
  • 17.02.2020

Домакин на посещението бе д-р Светлозар Серафимов, който представи на гостите от ЧНГ „Ерих Кестнер“ историята, структурата и целите на музея и отговори на многобройните  въпроси, които имаха и учителите, и учениците. Те се запознаха с начините за обработка и категоризиране на артефакти, научиха за българските находища и палеонтологичното разнообразие от находки.

Д-р Серафимов представи на гостите и българските експонати - еталон за световната палеонтология. Сред тях бе реставрираният скелет на Deinotherium thraciensis Nikolovкойто е дълъг цели 7 метра и висок 4.20 метра, а 90% от костите на скелета са автентични. Гостите от гимназията бяха изключително впечатлени от внушителната гледка и с радост си направиха снимки със скелета.

Посещението завърши със събеседване, в което Кристиян Русев и д-р Светлозар Серафимов обмениха идеи, споделиха интересите си и обсъдиха работата си по различни научни теми и проекти.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм