logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Започна интегрираното обучение по биология и химия в Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“. Това е поредната иновация в учебния процес, която гимназията прилага, след успешното реализиране на инициативата „Проектна седмица“. „Интегрирано обучение по биология и химия в 9. клас“ бе вторият проект, благодарение на който учебното заведение получи статута „Иновативно училище“. Той предвижда 10% от часовете за обобщение и предговор по биология в 9. клас да бъдат с двама преподаватели, тъй като според учебния план едни и същи теми се разглеждат по различно време по биология и химия.

  • 26.01.2019

При обобщителните уроци за отделните системи в човешкия организъм е планувано да бъдат включвани знания за различни химични елементи и съединения, които са свързани с процесите в тези системи и са от голямо значение за правилното им функциониране.

В тази връзка, при обобщаване на темата “Храносмилателна система”, в часовете по Биология и здравно образование, под ръководството на д-р Галя Петрова, успешно се включи и учителят по Химия и опазване на околната среда - г-жа Сиса Чанева.

Голяма активност показаха учениците при изпълнението на поставените им задачи, като се справяха с тях с удоволствие и лекота. За това допринесе именно навлизащата в гимназията иновация, чиято основна цел е изграждане на образователна среда, насърчаваща развитието на учениците, творческото им мислене и желанието им за учене.

Д-р Галя Петрова често възлага задачи на учениците от 10 и 11 клас и във виртуалната класна стая на Google, където децата с повишен интерес и с лекота изпълняват зададените им за изпълнение проекти.

Припомянме, че сред основните мотиви, аргументиращи нуждата от интегрирано обучение по биология и химия, е подобряването на езиковата компетентност на учениците в ЧНГ „Ерих Кестнер“, тъй като предметите се изучават на немски език.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм