logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Емилия Александрова, начален учител в ЧОУ „Ерих Кестнер”, завърши  обучителен курс по програмата „Приятелите на Зипи-бъдещите граждани на България”, организиран от Фондация „Асоциация Анимус“ и получи сертификат, с който се легитимира прилагането на програмата през следващата учебна година в първи клас.

  • 11.06.2019

„Приятелите на Зипи” е авторска програма за насърчаване на психичното здраве при деца между 5 и 7 години, която се прилага в училищата в 27 страни по света от различни континенти. Тя подобрява уменията за справяне и самооценката на децата, социалния климат в класната стая, както и академичните постижения. Така служи като превенция на училищния тормоз и маргинализирането на деца на етническа/социална/физическа или друга основа.

Проектът се реализира от Фондация „Асоциация Анимус” , подкрепен от Световната здравна организация и Регионалното управление по образованието към МОН. Като резултат от реализирането на проекта се очаква децата да се научат да прилагат различни стратегии за справяне с проблеми, трудности и кризисни ситуации, както и да придобият умения за разрешаване на конфликти.

Екипът на началните учители в ЧОУ „Ерих Кестнер“ е мотивиран да стартира проекта през учебната 2019/2020 г. като има амбицията да продължи своята квалификация и за следващия етап на програмата, който е под надслов „Приятелите на Ябълка” и е насочен към учениците от 2 до 4 клас.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм