logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“ подаде втората си официална кандидатура за получаване на статута „Иновативно училище“, който се дава от Министерството на образованието и науката.  Този път иновацията е на тема „Интегрирано обучение по биология и химия в 9. клас“.

  • 26.01.2019

Иновацията предвижда 10% от часовете за обобщение и предговор по биология в 9. клас да бъдат с двама преподаватели, тъй като според учебния план едни и същи теми се разглеждат по различно време по биология и химия. При обобщителните уроци за отделните системи в човешкия организъм е планувано да бъдат включвани знания за различни химични елементи и съединения, които са свързани с процесите в тези системи и са от голямо значение за правилното им функциониране.

Сред основните мотиви, аргументиращи нуждата от подобна иновация, е подобряването на езиковата компетентност на учениците в ЧНГ „Ерих Кестнер“, тъй като предметите биология и химия в гимназията се изучават на немски език.

Първият си статут на иновативно училище ЧНГ " Ерих Кестнер" получи за инициативата си "Проектна седмица".

Очаква се резултатите да станат ясни през месец май.

 

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм