logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

От днес започва дигиталната трансформация на Частна немска гимназия и Частно основно училище „Ерих Кестнер“. Тя ще бъде факт благодарение на новия електронен дневник, който въвеждаме и чрез който хартиените му предшественици ще останат в историята.

  • 07.01.2019

За да бъде в крак с новите изисквания на образователната среда и нуждите на ученици, родители и учители, ръководството на ЧНУ „Ерих Кестнер“ спря избора си на електронната платформа Shkolo.bg, която е създадена с цел да облекчи дейностите на педагогическия и ръководния персонал и да пренесе хартиената администрация онлайн.

Освен, че дигитализира и автоматизира училищните процеси, електронният дневник на Shkolo.bg е и платформа за комуникация, обединяваща всички страни на образователния процес – учители, ученици и родители.

Трите цели, които си поставят създателите на продукта, са да намали бюрокрацията, да ангажира родителите и да ангажира учениците.

Платформата разполага с множество интегрирани модули, сред които електронен дневник, учебни материали, резултати от НВО и ДЗИ, възможност за комуникация, статистики. Тя позволява на учителите да поощряват възпитаниците и със значки, дава информация за извънкласни дейности, дневник за целодневната организация на учебния процес, такси и задължения, календар със събития, отсъствия, състезания, упражнения, домашни и тестове, архив, както и мобилно приложение за iOS и Android, чрез което родителят получава известия за настъпили събития в реално време (нова оценка, ново отсъствие, нова значка и т.н.).

Към момента 700 училища и 600 000 потребители у нас използват shkolo.bg, нанесени са близо 10 млн. оценки и са раздадени още толкова значки.

Настоящите потребители споделят, че интерфейсът на Shkolo е лесен за работа, а информацията е представена достъпно, което позволява своевременни справки и бързи реакции от страна и на учителите, и на родителите при нужда. Освен това въвеждането на платформата повишава ангажираността на учениците към процесите в училище и подобрява тяхното представяне в клас.  

В момента в ЧНУ „Ерих Кестнер“ тече регистрацията на родители и ученици в платформата, а щом тя приключи успешно, хартиените и стария електронен дневник ще бъдат премахнати.

Вярваме, че новото дигитално начало ще бъде успешно за всички, а положителните резултати от него ще дойдат бързо!

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм