logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Директорът, учителите и учениците на Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“ оцениха дигиталната среда в училище с пилотния за страната ни инструмент SELFIE. Онлайн платформата, разработена от Европейската комисия, дава възможност на училищата да направят самооценка на начина, по който използват цифровите технологии за целите на преподаването и ученето. Въпросникът обхваща шест, ключови за дигиталното образование области - преподаване и учене, училищно управление, инфраструктура и оборудване, професионално развитие, практики за оценяване и дигитална компетентност на учениците.

  • 18.12.2018

SELFIE сверява мненията на училищните ръководители, учителите и учениците и представя обобщената информация в интерактивен формат, който спомага за установяването на силните и слабите страни в рамките на училището, като всички отговори са напълно анонимни.

При предаването на въпросника участниците имат възможност да изтеглят персонализиран сертификат за участие. Училището ще получи и цифрова значка за участие в SELFIE.

Изследването се провежда по инициатива на Европейската комисия. Целта на българското Министерство на образованието и науката е до края на месец януари минимум 250 училища да използват инструмента, за да проследят от какво имат нужда и да предприемат конкретни мерки. Очаква се в инструмента SELFIE в цяла Европа да се включат 76,7 млн. ученици и учители от 250 000 училища на континента, а целта е да се създаде първата Европейска карта на дигиталните иновации в училище.

Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“ за пореден път откликна с ентусиазъм именно, защото осъзнаваме значимостта на дигиталните компетенции за успеха в бъдеще.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм