logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Директорът на ЧДГ „Ерих Кестнер“ Биляна Милева представи детското заведение и най-добрите педагогически практики в него на VI Национална Педагогическа конференция на Фондация "КУЗМАНОВ". Тя се проведе е в гр. Банско, а г-жа Милева взе участие във форума като лектор по предварителна покана на организаторите.

  • 30.11.2018
  • 30.11.2018
  • 30.11.2018

С презентация на тема „Трима в една лодка“ – Учител-дете-родител, взаимодействие и партньорство в детската градина“, Биляна Милева впечатли останалите участници в конференцията и предизвика засилен интерес към темата и практиките, които екипът на ЧДГ „Ерих Кестнер“ прилага успешно в ежедневната си работа.

Отношенията учител-родител са деликатен момент в педагогическото ежедневие, но и стратегически фактор, допринасящ за успешното развитие на детската личност. Когато се постигне добронамерено партньорство, положителните резултати са гарантирани. Въпреки че този процес е сложен и продължителен, екипът на детската градина успява да го овладее и прилага в полза на своите възпитаници чрез постоянство, мотивация и с подкрепата на родителите, стана ясно от експозето на г-жа Милева.  

В презентацията си директорът на детската градина сподели опита и традициите, представи и най-ефикасните форми за приобщаване на родителите към процеса на израстване и образоване на децата от най-ранна възраст.

Особено интересна за останалите участници бе работата по проекта “Професията на мама и татко“, който се реализира от няколко години в ЧДГ „Ерих Кестнер“, при който родители гостуват в групите на забавачката и представят по завладяващ начин своите професии.

Добре подбраната тема на презентацията и значимостта на дискутираните аспекти доведоха до удължаване на времето на експозето на г-жа Милева, за да могат колегите й в залата да зададат всички интересуващи ги въпроси.     

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм