logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

 

Най-сърдечно Ви каним на финалa на първото състезание за Международни младежки дебати в България. По време на 24-минутния финален дебат четиримата най-добри немскоговорящи ученика на България ще дебатират по въпроса:

Трябва ли екстремистките партии в България да бъдат забранени от закона?“

и ще се съревновават за победата на национално ниво. Двама от тях ще се изкажат ЗА, а другите двама ПРОТИВ. При това е важно дискусионният въпрос и решаващият аргумент за всяка страна да бъдат изяснени. А това е възможно само заедно.

Запознайте се лично с дебата и разговаряйте с най-добрите немскоговорящи участници в страната.

Четвъртък, 31 май 2018, 11.00 часа

Българска търговско-промишлена палата

ул. Искър 9, София

Международни младежки дебати подпомага дебатирането като средство за демократичен диалог и насърчава активното многоезичие в Европа. Общо около 2.500 ученика от 150 училища  в дванадесет страни в Централна и Източна Европа участват в проекта. Тази година България се включва за първи път в състезанието с 18 училища.

Международни младежки дебати – национално състезание в Централна и Източна Европа е проект на Гьоте-институт, на Фондацията „Спомен, отговорност и бъдеще“, на Общополезната фондация Херти и на Централата за училищно дело в чужбина.

Финалът ще се проведе под патронажа на Бойко Василев.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм