logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

  • 26.03.2018
  • 26.03.2018
  • 26.03.2018
  • 26.03.2018
  • 26.03.2018
  • 26.03.2018
  • 26.03.2018
  • 26.03.2018

На 19.03.2018 г. в Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“ се проведе традиционният Ден на отворените врати. Учениците показаха високото ниво на своите знания и умения в откритите уроци по немски език, английски език и български език и литература.

Осмокласниците направиха първите си стъпки в немската литература със своите преподаватели Антоанета Генова и Жана Калоянова. Те се запознаха накратко с историята на немския епос „Песен за Нибелунгите“ и работиха по първата глава на книгата „Смъртта на Зигфрид“, написана по мотиви от „Песен за Нибелунгите“. Запознаха се с главния герой Зигфрид, научиха за неговите пътешествия и му направиха характеристика. За да покажат колко са добри в четенето, осмокласниците участваха и в състезание. Всеки от тях прочете първата строфа от „Песен за Нибелунгите“. Най-добрите получиха награди. Учениците ще продължат да работят по книгата през следващите месеци, защото са любопитни как ще се развие сюжетното действие.

Убедително и успешно беше представянето на 12-класниците в часа по немски език, когато те за пръв път направиха презентация на работата си по проекти за изпита за Немска езикова диплома DSD II пред ученици от 11. клас и седмокласниците от Основно училище „Ерих Кестнер“. Учениците на г-жа Таня Славова говореха свободно и уверено, докато отговаряха на въпросите на своята учителка по немски език. Тяхната суверенна изява беше най-добрата реклама за присъстващите седмокласници и гостите, които бяха дошли специално за Деня на отворените врати в Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“.

В часа по английски език ученици от 9., 10. и 12. клас се събраха в импровизираното телевизионно студио „Магда ТВ“, от което водещите под виртуозния акомпанимент на китара предаваха събитието „на живо“. Темата „Английският език – реална необходимост“ обедини участници с разностранни интереси. Те увлекателно споделиха как всекидневно ползват езика, както за да се образоват в различни области, така и за да се забавляват, да пътуват и общуват с хора от различни националности. Кулминацията на събитието настъпи, когато и публиката, и участниците заедно изпяха „Imagine“. Ликът на Джон Ленън, автор и изпълнител на тази песен, беше на видео стена през цялото време на открития урок. Песента продължава да вълнува и да проповядва идеята за мир и любов между всички хора по света.

Ученици от 10., 11. и 12. клас, които проявяват интерес към съвременната българска литература, направиха презентации на двама от любимите си писатели – Станислав Стратиев и Людмил Станев. Своите артистични способности показаха участниците в театралното представление „Животът, макар и кратък“ – сцени от пиесата на Станислав Стратиев. Бяха прочетени откъси от художествени произведения, създадени от талантливи ученици на гимназията през учебната година. Иван Инев, учител по български език и литература, представи новия брой на литературния вестник „Свободно перо“, в който са поместени разнообразни по жанр текстове на нашите творци – разкази, есета, пътеписи, стихотворения.

Откритите уроци в гимназията бяха посетени от учениците в 6. и 7. клас на Основно училище „Ерих Кестнер“, както и от много родители.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм