logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

През 2018 г. България за пръв път участва в проекта Международни младежки дебати. Един от участниците е Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“. Учениците от 11. клас се подготвят от няколко месеца за участието си в проекта. Ръководител на групата е г-жа Василева, учител по немски език и директор на гимназията. Основна задача на проекта е учениците да се научат да изразяват своето мнение и становище компетентно и убедително на немски като чужд език. Предмет на състезанието е дебатирането на немски език по теми от областта на училищното ежедневие, гражданските и човешките права, история и Европа.

Следва фазата на състезанията, която започва с училищен и регионален кръг и води до полуфинал и финал. Класиралите се на първо и второ място от всяка страна достигат международния финал, който се провежда всяка година през есента в една от участващите страни.

След провеждането на редица дебати на 21.3.2018 преподаватели и гости ще присъстват на училищния финал на състезанието в ЧНГ „Ерих Кестнер“. Финалисти са Анелия Антова, Мирто Испириду, Кевин Банке и Константин Цветков.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм