logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

  • 15.03.2018
  • 15.03.2018
  • 15.03.2018

На всеки 2 години се провежда Международната олимпиада по немски език на Гьоте Институт, на чийто Национален кръг се състезават най-добрите ученици по немски език в България. С огромна радост споделяме отличния успех на нашия 9-класник Олег Димов, който тази година сред силна конкуренция спечели 2-ро място на Международната олимпиада по немски език на Гьоте Институт и стипендия за участие в Международния младежки фестивал в Манхайм от 2.09. до 16.09.2018 г. Макар че Олег беше най-малкият между всички участници, той представи по най-добрия начин нашата гимназия и доказа, че с мотивация и усърдие могат да се постигнат всички високи цели.

Този успех е признание за всички учители в Частни немски училища „Ерих Кестнер“, където Олег учи от първи клас, както и за работата на г-жа Таня Славова, учител по немски на Олег в 8. и 9. клас.

На предишни две издания на Националния кръг на ниво В2 също бяха класирани ученици на г-жа Таня Славова: Мария Кръстева (випуск 2015) и Мария Иванова (випуск 2018). И тримата са ученици на „Ерих Кестнер“ от първи клас.

Освен това трябва да споменем и успешното участие на Олег на Олимпиадата по немски език на МОН, благодарение на което той ще се състезава на Националния кръг на 16.-18.03.2018 г. в Благоевград редом с 16- и 17-годишни гимназисти от цяла България.

Трябва да се гордеем с това, че Олег е ученик на „Ерих Кестнер“!

Успех и късмет, Олег!

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм