logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

  • 05.03.2017 - 001
  • 05.03.2017 - 002
  • 05.03.2017 - 003
  • 05.03.2017 - 004
  • 05.03.2017 - 005

На 22. февруари децата от подготвителна група и техните учителки – Люба Данова и Христина Стаматова – поканиха родители и гости на традиционния си открит урок.

Тази година урокът беше посветен на 20-годишния юбилей на Българската асоциация на частните училища /БАЧУ/, чийто член от самото й основаване е ЧНУ „Ерих Кестнер“, и на 118-годишнината от рождението на нашия патрон Ерих Кестнер.

Децата демонстрираха увереност в знанията и уменията си, като разпознаваха и назоваваха на немски език геометричните фигури, елементите на къщата, броиха, потвърждаваха или отричаха твърдения относно времето, мястото на обекти в пространството, определяха поредността в редица и колона. С много емоции и амбиция разпознаваха и назоваваха в състезателна игра по отбори животни, плодове и зеленчуци. След кратка почивка малчуганите показаха колко са добри и по български език. Правиха фонематичен анализ и моделираха думи с жетони, съставяха изречения по зададени модели, ориентираха се в числова редица и допълваха липсващите й елементи, ориентираха се в пространствена мрежа. Не на последно място показаха умения за продължителна концентрация на вниманието и амбиция за справяне с възложените им задачи.

Уморени, но развълнувани и горди с преодоляното предизвикателство, бъдещите първокласници позираха и за снимки. С удовлетворение и дълбоко вълнение приключи този важен за деца, родители и учители ден.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм