logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

  • 25.04.2016 - 001
  • 25.04.2016 - 002
  • 25.04.2016 - 003
  • 25.04.2016 - 004
  • 25.04.2016 - 005
  • 25.04.2016 - 006
  • 25.04.2016 - 007
  • 25.04.2016 - 008
  • 25.04.2016 - 009
  • 25.04.2016 - 010

На 14.04.2016г. за четвърта поредна година се състоя Денят на отворените врати в Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“.

Учениците от осми клас представиха презентация на немски език на тема „Моето училище и аз“ под ръководството на г-жа Ели Манова и г-жа Даниела Грюнбаум. В началото те поздравиха гостите със своето стихотворение „Осми клас“. След това групата на начинаещите сподели своите първи впечатления от гимназията, а напредналите говориха за спомените си от детската градина и основното училище „Ерих Кестнер“. Всички ученици със задоволство представиха предимствата да учиш и в частна немска гимназия „Ерих Кестнер“, за което бяха аплодирани.

Презентацията включваше викторина и интервю със седмокласниците и с някои ученици, които ще продължат образованието си в нашата гимназия. Учениците от шести и седми клас взеха участие във викторината и показаха своите познания по странознание, за което бяха наградени. Специално за презентацията осмокласниците изработиха плакат в часовете по немски език, изобразяващ логото на училището и писаха съчинения. За пореден път нашите ученици доказаха, че са много любознателни.

Учениците от 9. клас представиха проекта си „Играта на цветовете червено и бяло“, по който те работиха през месец март под ръководството на г-жа Калоянова. Деветокласниците разказаха за историята на герба на град Майнц, чиито цветове са червено и бяло. С голяма радост представиха най-обичания български обичай, а именно за мартеницата и Баба Марта. Като краен продукт на тяхната работа по проекта показаха два стенни вестника, на които всички ще могат скоро да се порадват във фоайето на училището.

Десетокласниците, под ръководството на г-жа Славова, представиха своята 8-месечна работа по Международния проект „Четящите“, при което бяха засегнати най-важните аспекти в прочетените от тях 4 книги. Като допълнение Савина и Дилена направиха презентация на проектите си в конкурса на Педагогическата служба за академичен обмен към Посолството на ФРГ по темите: „Социалните мрежи“ и „Толерантност“. Учениците изготвиха плакати, които улесниха възприемането на информацията от слушателите, помагайки им да се пренесат в един друг свят.

В кабинета по български език и литература в присъствието на учениците от 9. и 10. клас и родители се проведе открит урок на тема: „Общочовешките послания на библейските притчи“.

Интерпретирани бяха библейски мотиви в художествени произведения от българската, западноевропейската и руската класическа литература като бе използвана мултимедийна презентация , която бе подготвена от учениците.

Eдинадесетокласниците впечатлиха гостите със знания, артистичност и добро настроение на презентациите си по английски език. Те представиха културни и исторически моменти от развитието на Великобритания, а за финал бяха подготвили викторина с награди за съученици и гости.

Денят на отворените врати се превърна в празнично събитие в живота на гимназия „Ерих Кестнер“ и доказа за пореден път, че високото ниво на знанията на нашите възпитаници се дължи на ползотворното сътрудничество между учителите, учениците и родителската общност.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм