logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Вътрешноучилищна квалификация

На 27.08.2015 г. в Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“ се състоя вътрешноучилищен квалификационен семинар. В него взеха участие всички учители от детската градина, от основното училище и от гимназията, които преподават немски език и предмети, изучавани на немски език.

Ръководителите на методическите обединения споделиха с колегите специфичните особености на работата в съответната степен, както и проблемите, с които се сблъскват.

Госпожа Лидия Василева, директор на гимназията и организатор на семинара, беше референт на тема „Интерференции между немски и български език в областта на морфологията“, с цел чрез осъзнаване на разликите между двата езика да се повиши ефективността на изучаването.

Господин Йорг Каснер, консултант-координатор за немски език в България, подробно разгледа темата за преподаването на лексика и богат избор на упражнения.

Темата на господин Лопес де Са, заместник консултант-координатор за немски език в София, „Игрови елементи в часовете по немски език“, вдъхнови участниците и те запалено изпробваха някои игри.

Учителите по немски език от „Ерих Кестнер“ си тръгнаха с много идеи за часовете си и изявиха желание тази вътрешноучилищна квалификация да стане традиция. Господин Каснер и господин Лопес изразиха готовност да участват и догодина в семинара.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм