logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

На 24.03.2014 г. гимназия „Ерих Кестнер” отново отвори врати за гости, родители на настоящи и бъдещи ученици и ученици от шести и седми клас, които имаха удоволствието да посетят презентациите по немски език в осми клас при госпожа Славова и госпожа Манова, презентациите на 12 клас при госпожа Калоянова и госпожа Павлова, откритите уроци по български език и литература при господин Инев и по английски език при госпожа Крупева.

Те имаха възможността да придобият представа от гимназия „ Ерих Кестнер” и да споделят впечатленията си.

Гости на деня на отворените врати бяха господин Каснер, консултант-координатор за немски език в България, госпожа Фрьомер, заместник консултант-координатор, представители на Столична община, управители и учители.

Родителите, учениците и гостите харесаха презентациите на осмокласниците по немски език. Групата на напредналите много умело представи интересен проект на тема „Градът на бъдещето”, който включваше писма на деца от настоящето до деца от бъдещето, животни и превозни средства на бъдещето, комикс, запитване и чудесни плакати. Групата на начинаещите изненада всички с постигнатите познания по немски език. Учениците представиха произведението „ Ягуарът” на Тео Шерлинг.Те показаха също и компютърните си умения като презентираха на Power-Point. Проектът им включваше кратко предаване на съдържанието на историята за ягуара, телефонни разговори, сценки и песен за ягуара. Освен това презентацията им съдържаше и кратко представяне на Баварските Алпи, град Мюнхен и най-важните забележителности. За финал изпяха песента с учителя по музика Калин Ташев, който акомпанираше на китара.

Дванадесетокласниците Ерика, Ева, Димана и Любомир презентираха проектната си тема за DSDII, като доказаха своите отлични устни умения по немски език. В 11 клас се проведе открит урок по български език и литература на тема” Героите и антигероите във възрожденската литература”. Със свои презентации за творчеството на Христо Ботев, Иван Вазов, Алеко Константинов и Пенчо Славейков се включиха единадесетокласниците Момчил, Венелин, Мартин, Боян, Бисера и Иван. Участие в дискусията за истинските и фалшивите ценности взеха Мария, Ана-Мария, Ния, както и Мария от шести клас.

На открития урок по английски език беше представен проект на тема „Моят роден град.”

Ученици от 9 и 10 клас говориха за това, как всеки от тях може да допринесе за превръщането на нашия град в по-добро място за живеене. След презентацията учениците излязоха навън за да засадят 5 дръвчета в двора на училището. Денят на отворените врати завърши по стар български обичай с хоро и погача.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм