logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Ученици от IX и X класове на ЧНГ „Ерих Кестнер” посетиха на 10.10.2013 г. изложбата „Да докоснем математиката”, открита в Гьоте Институт София.

Изложбата „Да докоснем математиката” има за цел да осъществи нов подход към математиката. Тя представя сетивно най-абстрактната от всички науки и прави математиката понятна за всички възрастови групи – от 8 до 80 години, без предварително обучение.

По време на откриването посетителите бяха поздравени от ръководителя на езиков отдел г-н д-р Ичерт и наблюдаваха демонстрации с „Кръговете на Мьобиус”.

Нашите момичета и момчета имаха възможност в продължение на 1 час да редят пъзели, да строят мостове, да умуват над игрите със зарове, да наблюдават гонещи се по наклонени улеи топки, да правят изключително красиви сапунени балони – и при това между другото да се занимават с математика.

През следващата седмица и учениците от XI клас, заедно с г-н Каснер, консултант-координатор за немски език в България и преподавател по немски език в гимназия „Ерих Кестнер” ще посетят изложбата.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм