logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Умиление и сълзи на радост по лицата на родители и близки предизвикаха изявите на техните и наши деца на юбилейния концерт на училището. Залата на университета по архитектура бе изпълнена с усмивки, песни и цветя. Многобройните участници в тържеството се представиха отлично – от най-малките, децата от детската градина с техния очарователен танц на патетата до най-големите, гимназистите, които завладяха публиката със сценичните превъплъщения в героите на Сервантес от „Дон Кихот” и на Ерих Кестнер от „Летящата класна стая”. Част от „Двойната Лотхен” представиха седмокласниците, солови изпълнения на известни наши певици и танцьорки развълнуваха зрителите и ,разбира се, танци и демонстрации на всички участници в извънучилищните дейности. Всеки искаше да бъде „с едни гърди напред”, да зарадва благодарната публика с таланта си и да демонстрира привързаността си към училището. В този ден всички бяхме едно – учители и ученици, ръководство, родители, близки, приятели – сплотени от общата радост.

 

Гости на концерта бяха от немска страна Михаел Хабенбахер, консултант и координатор за обучението по немски език в България, който поздрави сърдечно присъстващите и оцени високо успехите на нашите гимназисти и Михаела Фрьомер, Съветник за обучението по Немски в София. Поздравителен адрес изпрати министърът на образованието, младежта и науката, проф. Сергей Игнатов, кметът на квартал Люлин – Венетка Серафимова изпрати поздравителен адрес и цветя, г-жа Кастрева изпрати плакет и поздравителен адрес. Приветствия изпрати също училище „Веда” , а Българската асоциация на частните училища връчи юбилейна грамота.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм