logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Не само първите топли лъчи на слънцето, но и пъстрата украса в Детска  градина „Ерих Кестнер“ са ясен знак, че пролетта е вече тук. За цветното и топло настроение се погрижиха най-малките ни възпитаници от детската градина и другарчетата им от предучилищен клас.

Стаите, коридорите и пространствата в сградата грейнаха, красиво декорирани с изработени от малчуганите украшения на великденска тематика. Цветя, яйчица, картинки и много други прелести сътвориха сръчните детски ръце. Така при нас бяха отбелязани едни от най-обичаните пролетни празници – Лазаровден, Цветница и идващия съвсем скоро Великден.

Докато учениците се радват на ваканцията, малчуганите не спряха да творят с ентусиазъм. Най-малките  рисуваха с пръсти, за „мечетата“ от втора група пък бе истинска радост до поемат аромата на пролетен нарцис и да изработят такова цвете, което да поднесат с любов на мама. В групата на вълшебниците огряха малки, жълти пиленца и венец от Великденски яйца с портрет на „автора“.

В Подготвителна група заложиха не само на красотата, но и на мащабите и изработиха най-голямото яйце, което създава настроение още на влизане в детската градина. Мъниците показаха и че са истински ценители на природата като посадиха пролетна трева, в която се сгуши…..зайче.

Картички за Великден – поздрав с пожелание за здраве за всяко семейство, бе другата красота, която учениците от предучилищен клас изработиха с много сръчност и желание.

Не бяха подминати и традициите - сред детски глъч, на Велики четвъртък бяха боядисани великденските яйца. По стар обичай от Германия пък, палавият Зайко скри на двора боядисаните яйца. Дългоухият палавник не успя да затрудни малчуганите от ДГ „Ерих Кестнер“ и те бързо напълниха кошничките си.

Като награда за тяхното старание, креативност и усърдие в отбелязването на най-светлите празнични дни, за всички малки творци имаше шоколадов великденски заек.

Вижте всички снимки от пролетното забавление на страницата ни във Фейсбук.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм