logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

За пореден път учениците от училище и гимназия “Ерих Кестнер“ се представиха отлично на лингвистичното кенгуру и завоюваха призови места.

 

След показаните завидни резултати на регионалния кръг, който се проведе на 14.04., право да премерят сили с деца от цялата страна в следващия етап от състезанието получиха 6 ученици от нашето училище. Мария Михова от 5. клас, Александра Богданова, Ивелина Маркова и Зорница Кръстева от 6. клас, Мария Иванова от 7. клас и Катерина Бояджиева от 8. клас трябваше да защитават честта на училището в Националния кръг от състезанието, който се състоя на 8.06. в 35 СОУ “Д. Войников“.

 

„Състезанието на беше никак лесно. Имаше много лексикални и граматически предизвикателства, за преодоляването на които не бяха нужни само знания, но и рутина и усет към езика.“ – споделиха участниците след националния кръг.

 

Организаторите на мероприятието – Фондация “Млада България“ – поздравиха класиралите се и връчиха на всички грамоти за отлично представяне.

 

Успехите на нашите възпитаници обаче не свършват до тук. Две от кестнерчетата се пребориха с конкуренцията и завоюваха призовите места в две от категориите. Ивелина Маркова от 6. клас зае първо място в категорията 5-6 клас, а Катерина Бояджиева от 8. клас оглави класирането в категория 7-8 клас. Официалното награждаване на двете ученички предстои.

 

Ние се гордеем, че тези деца са част от обществото на училище “Ерих Кестнер“ и пожелаваме на всички да участват и да се борят нашето училище да бъде винаги на върха.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм