logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

И тази учебна година учениците от ЧОУ „Ерих Кестнер” представиха училището достойно на многобройни състезания и олимпиади. Децата от 1 до 4 клас участваха в поредица от състезания, организирани от СБНУ (Сдружение на българските начални учители), одобрени от МОМН.

 

В първото състезание „Аз рисувам”, проведено през ноември 2010 година, участваха общо 35 ученика от 2, 3 и 4 клас. Представянето беше повече от впечатляващо. Общо 13 ученика – двама от 2 клас, 6 от 3 клас и 5 от 4 клас постигнаха максималния брой точки – 50 от 50 възможни. Всички победители бяха наградени с грамоти. Достойното представяне се дължи на всеотдайната работа на учителката по изобразително изкуство Люси Величкова.

 

На следващото състезание”Аз и числата”, проведено през февруари, участваха общо 48 ученика от начален курс – 18 от 1 клас, 10 от втори клас, 10 от 3 клас и 10 от 4 клас. Нашите възпитаници отново показаха високи резултати. От 1 клас всички ученици са постигнали от 40 до 47 от максимален брой 50 точки. Славина от 2 клас е с максималния брой точки - 50, от 3 клас 6 ученика са с точки от 40 до 44. Изключително високи са постиженията на четвъртокласниците. Трима са с максимален брой точки 50 – Дея, Ивелина и Мирела, а останалите са оценени с 40 до 49 точки. Оценяването е от външни оценители, което красноречиво показва изключително задълбочената и отговорна работа на учителите от начален курс - Грети Тенекеджиева, Емилия Александрова, Марияна Якимова и Лили Тончева.

 

На 02.02. се проведе Националното интердисциплинарно състезание „Знам и мога”. В него взеха участие всички ученици от 3 клас. Трима ученика Зънг, Анжелина и Селина са постигнали 75% от максималния брой точки. За областния кръг на състезанието се класират първите двама от всяко училище. Той се проведе на 26.02. Чакаме резултати.

 

Малките математици от 4 клас представиха повече от достойно нашето училище на Общинския кръг в олимпиадата по математика, проведен на 12.02. От явилите се 8 ученика, двама постигнаха изключително високия резултат - 21 точки от 21 възможни. Отлично решени и подредени бяха работите на Ивелина и Дея, които се класират за следващия кръг. Зад тези високи постижения стои всеотдайната работа на тяхната учителка Лили Тончева.

 

Учениците от основното училище също има какво да покажат. За Областния кръг на олимпиадата по химия, който се проведе на 26.02. бяха класирани двама седмокласници – Александрос и Веселина, подготвени от Десислава Чергарска. Весела е квасирана и за националния кръг на олимпиадата. В областния кръг на олимпиадата по Български език, насрочен за 06.03. ще участват Ане-Лизе от 5 клас и Анастасия от 6 клас. Тяхната учителка е Диди Налджиева.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм