logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Отбор „Берлин” с ръководител Таня Георгиева и двама наши единадесетокласници – Марсел и Калоян Атанасов са между трите наградени екипа на езиковото рали, проведено по повод Европейския ден на езиците. В него участваха общо 60 ученика от София, разпределени в 10 групи с имена на известни градове в Европа. От Гимназия „Ерих Кестнер”, освен двамата победители участваха още четири деца от 11. клас – Елизабет, Йоанна, Мегелина и Николета.

Езиковото рали бе организирано от Френския културен институт, с партньорството на Институт „Сервантес” и Германската служба за езиково обучение. За пръв път в него участват ученици от испанската гимназия и от три немски училища – 35., 73., и Гимназия „Ерих Кестнер”. За четири часа смесените отбори с по един ръководител трябваше да обходят исторически, образователни и културни маршрути в центъра на града, да съберат информация и да отговорят на 17 въпроса, всеки ученик на съответния език. Впечатленията от този ден се снимаха с камера и бяха представени на фотоизложба във Френския културен институт, посетена и от наши гимназисти.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм