logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Отборът на Училище Ерих Кестнер се класира на второ място в предаване на Втора немска телевизия

Защо гъбата мухоморка се казва всъщност така? Ами защото в миналото с отвара от тази гъба са изтребвали мухите. Много близо до ума, нали? Ама трябва да се сети човек.

 

При отговора на този въпрос, нашите участници в предаването на Втора немска телевизия "1, 2 или 3" бяха най-бързи. Така четвъртокласниците Александрос Кисамитакис, Мина Маркова и Лилян Костадинов избутаха отбора на Австрия и завоюваха второто място.

 

Отбор на нашето училище участва вече за втори път в образователното предаване за деца на ZDF.

 

Съпровождащата участниците ни учителка по немски, Юлиана Заркин, е щастлива от успеха на възпитаниците си. "Темата, "Луди думи" въобще не беше лесна за чуждестранни участници, но нашите деца се справиха отлично", сподели тя след завръщането си.

 

Освен игри и сувенири, участниците ни получиха и парична награда от 200 Евро. Още в първите дни на втория срок децата искат да обсъдят с целия клас, какво ще предприемат с тази сума.

 

Предаването „1, 2 или 3” на Втора немска телевизия върви повече от тридесет години. За тридесетгодишния юбилей през миналата година продуцентите решиха да поканят за участие и отбори от 30 други страни.

 

Шоуто с нашите деца ще бъде излъчено по втора немска телевизия, ZDF на 08.03.2008, събота от 9.25 часа сутринта. Част от предаването и снимки от нашето участие очаквайте в следващите дни.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм