logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Награди за български ученици на V-та Международната олимпиада по немски език в
гр. Дрезден.

 

Йоанна Спасова (Немска гимназия “Ерих Кестнер”, гр. София) и Йолита Павлова (ЕГ “Гео Милев”, гр. Добрич) бяха отличени с първо място в категорията “Работа в група” на Международната олимпиада по немски език, която се проведе от 23 юли до 4 август 2008г. в гр. Дрезден, Германия. Двете момичета са написали и представили на немски език заедно със своите отбори много хубави театрални сцени. Наградата, която двете ученички спечелиха, е пълна стипендия за участие в триседмичен младежки курс през лятото на 2009 г. в Берлин. Преди това те бяха класирани на първо място съответно за езиковите нива С1 и А2 на Националната олимпиада по немски език в България. Националната олимпиада по немски език в България бе проведена от Гьоте-институт България в сътрудничество с Дружеството на преподавателите по немски език в България.

 

В Международната олимпиада по немски език взеха участие 119 младежи от 40 държави и 5 континента. Всички участници са победители в национални олимпиади, проведени преди това.

 

Целта на този проект е да се насърчи както интересът към немския език и култура така и общуването и обменът между различните култури. Проектът е реализиран от Гьоте- институт, Инициативата за немски език и Международната асоциация на преподавателите по немски език.

 

Българските участници се завръщат на 4.8. в 18.30 ч. с полет на Bulgarian Air от Берлин. Честито на наградените!

 

За повече информация можете да се обръщате към г-жа Мавродиева 02/ 939 01 00, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм