logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Сензационно представяне на международните ученически дебати в Лисабон направи отборът на Българската асоциация на частните училища (БАЧУ). Честта да представят страната ни имаха Кристина Стоянова от ЧНГ "Ерих Кестнер", Румен Кънев от ЧАГ "Проф. Иван Апостолов" и Атанас Маринов от ЧСУ "Рьорих", а ръководител на отбора бе г-жа Алина Маринова-Банева, учител по английски език в ЧНУ "Ерих Кестнер".

  • 29.04.23
  • 29.04.23
  • 29.04.23
  • 29.04.23

В състезанието, организирано от Европейския съвет на националните асоциации на независимите училища, чийто партньор е БАЧУ, участваха отбори от 11 държави - България, Чехия, Дания, Финландия, Гърция, Нидерландия, Полша, Португалия, Турция, Великобритания и Испания.

Темите, по които участниците дебатираха в дните между 19 и 21 април, бяха предизвикателни и касаеха различни аспекти от социалния и политически живот на европейските страни. Те бяха посветени на единната европейска политика по интеграционните въпроси; пост-истинния свят, в който живеем; квотите за младежи в правителствата; дали изборът на училище от страна на родителите действително премахва неравнопоставеността.

На отличен английски учениците от българския отбор изнесоха речите и аргументираха становищата си. Отборът заслужено достигна до финала, където завоюва среброто с нищожна разлика от победителите от Испания, като получи най-високата оценка за аргументация в състезанието. Това е доказателство за интелигентността и съобразителността на нашите участници, които журито не пропусна да отбележи.

Във временното класиране преди финала отборът ни бе с най-висок резултат. Макар и от три различни училища, Кристина, Румен и Атанас действаха като едно цяло и с лекота се превърнаха в сензацията на събитието.

„Тръгнахме си  изпълнени с гордост и с прекрасни спомени от дебатите и португалската столица. Домакините ни бяха изключително гостоприемни, а новите запознанства с другите участници - безценни!“, споделят с усмивка представителите на отбора.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм