logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“ получи най-високата оценка - „Много добър“ от Националния инспекторат по образованието (НИО). Оценяването е след обстойна едноседмична проверка, в рамките на която инспектиращите провериха изправността на цялата документация в гимназията; проведоха анкети и се срещнаха с ученици, родители, учители и директор. Бяха посетени също учебни часове и наблюдавани уроци в общообразователната и профилираната подготовка.

  • 25.11.2022

Задълбоченият анализ на НИО присъди на ЧНГ „Ерих Кестнер“ едни от най-високите оценки за цялата страна в следните три критерия:
В област „Образователен процес“ оценката е Много добра* (86,11%); област „Управление“ – Много добра (91,07 %); област „Институционална среда“ – Много добра (83,33%).

В доклад от тридесет страници инспекторите представиха своите наблюдения от проведената инспекция. Резюме на доклада е достъпно ТУК

Изключително високият резултат от инспекцията дава на ЧНГ „Ерих Кестнер“ възможността да кандидатства за Сертификат за качество, връчван от МОН и НИО. До момента едва няколко училища в цяла България притежават престижното сертифициране.

*Най-ниската оценка по Скалата на НИО е "Слаб", а най-високата - "Много добър".

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм