logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Екатерина Латинова от випуск 2016 и Йоан Атанасов от випуск 2017 на ЧНГ „Ерих Кестнер“ се срещнаха с президента Румен Радев по време на официалното му посещение в Германия, което ще продължи до 17 май. Визитата е по покана на германския държавен глава Франк-Валтер Щайнмайер. Тя започна със среща на президента Радев с българската общност в Берлин, активна част от която са Екатерина и Йоан.

  • 16.05.22
  • 16.05.22 

Понастоящем Екатерина учи медицина в Университетската болница Шарите в германската столица, след като получи пълна стипендия от Немската служба за академичен обмен. На свой ред Йоан също е стипендиант в Бундестага.

Двамата участваха в срещата с президента Радев, на която с българската диаспора бяха обсъдени теми като войната в Украйна и отбранителния капацитет на страната ни, актуални вътрешнополитически въпроси, както и теми, пряко касаещи българската общност в Германия, която е една от най-многобройните и най-граждански активните ни диаспори в Европа.

Изключително удовлетворени сме, че учениците на ЧНУ „Ерих Кестнер“ продължават и след като завършат средното си образование да изповядват ценностите, които техните учители им предават, а именно – да имат активна гражданска позиция, да бъдат отговорни към обществото, да обичат родината си от всяка точка на света, да бъдат трудолюбиви и да не спират да се усъвършенстват и търсят възможности за професионална и лична реализация. Млади хора като Екатерина и Йоан са поредното доказателство, че съвместната ни работа продължава да дава отлични резултати. Те са както мотивация за екипа на ЧНУ „Ерих Кестнер“, така и пример и вдъхновение за техните връстници. От сърце им желаем много сбъднати мечти и успехи занапред!

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм