logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

По-високи от средните за страната резултати имат десетокласниците от ЧНГ „Ерих Кестнер“ на матурите по български език и литература и математика. Националното външно оценяване се проведе съответно на 16 и 18 юни, а максималният брой точки за всеки от изпитите е 50.

  • 27.06.2021

64.11 е общият среден процент от максималния брой точки, който учениците от „Ерих Кестнер“ изкараха по БЕЛ. За сравнение, средният резултат за област София е 53.86 и едва 45.01 в национален план.

Оценките от матурата по математика също са значително по-високи. Средният процент на десетокласниците ни е 53.00 при 33.25 на регионално ниво и 27.71 на национално.   

Отличното представяне е очакван резултат от постоянството и упоритостта, която учениците от 10. клас проявяват в процеса на обучението си. Гордеем се както с успехите, така и с мотивацията им да напредват, да се развиват и да затвърждават ЧНГ "Ерих Кестнер" като една от най-добрите гимназии в страната. 

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм