logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

На 29 март се проведе поредното издание на Пролетния ученически дискусионен форум, в който активно участие взеха учениците от Частна немска гимназия „Ерих Кестнер” - Калоян Димов и Кристина Стоянова от 8. клас, както и дванадесетокласниците Калина Александрова, Десислава Панайотова, Кристиян Русев и Борис Георгиев.

  • 29.03.2021

Тази година темата на форума бе „Ученето он-лайн от дистанция: нов прочит”. Инициативата за провеждане на събитието е на ЧСУ „Рьорих”, съвместно с Българската асоциация на частните училища и във взаимодействие с Нов български университет. Поканени за участие бяха всички ученици от 8. до 12. клас от частните училища в България. Поради епидемичната обстановка, форумът се проведе в електронен формат.

Във въведението към събитието участниците се срещнаха с експерти по темата. Същинската част на Форума беше разделена в два панела. Първият панел „Обзор” премина под формата на отворена дискусия, в която учениците свободно изразиха своите мнения относно дистанционното обучение и споделиха своите истории и лични преживявания за това как се е променил животът им, откакто се обучават у дома.

По време на Панел 2 учениците бяха разделени на 4 екипа, които обсъждаха съответно предимствата, недостатъците, възможностите и рисковете на отдалеченото учене в електронна среда. Във финалната част всеки от екипите презентира изводите от своя анализ и отговори на възникналите въпроси и коментари от останалите участници.

Организаторите на Пролетният ученически дискусионен форум бяха приготвили за учениците и редица забавни елементи, провокиращи креативността, както и интересни награди. Наградата „Най-активен участник” получи Калоян Димов от 8. клас, а награда „Най-добър екип” журито присъди на екип „Възможности на онлайн обучението”, от който част бе и дванадесетокласничката Калина Александрова. Приза за най-креативна презентация получи екип „Недостатъци на онлайн обучението“, в който участваше Калоян Димов. Наградените получиха безплатен едномесечен абонамент за онлайн платформата за слушане на аудиокниги Storytel.

Автор: Калина Александрова
Снимка: ЧСУ „Рьорих“

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм