logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Първи сертификати по немски език получиха четвъртокласниците на ЧOУ „Ерих Кестнер“ след перфектното си представяне на изпита за А1: Fit in Deutsch 1 на Goethe – Institut. Той се проведе на 8 октомври 2020 г. и в него взеха участие всички ученици от класа. Четирима от тях дори заслужиха максимална оценка „sehr gut“. Това са Валани-Йохана Николова, Ралица Танчева, Денислав Рашев и Васил Димитров, които показаха, че е възможно да бъдеш безгрешен във всички дисциплини – четене и слушане с разбиране, писане и говорене.

  • 20.10.2020
  • 20.10.2020
  • 20.10.2020

Впечатляващо бе представянето на целия клас на устния изпит (Sprechen), на който всички малчугани получиха максимален брой точки – 18/18, благодарение на отличните си умения. Освен за това, децата заслужават специална похвала и за своето сериозно и отговорно отношение към изпита, което показаха от началото на подготовката, през трудностите, които я съпътстваха, до деня, в който с малко страх и с огромен респект към изпитващите се явиха на препитването. Чрез този своеобразен малък урок за големия живот учениците разбраха, че когато работиш усърдно, отдадено и влагаш цялото си сърце, успехът идва като заслужена награда за старанието.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм