logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Калина Александрова от Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“ е големият победител в петото издание на ученическия конкурс-обучение Работилница за репортери, организиран от регионалния новинарски портал EspressoNews.bg. Тазгодишното мото на надпреварата бе "Книга на спомените".

  • 12.09.2020

Талантливата ни дванадесетокласничка пребори конкуренцията на над сто деца от цялата страна, които се включиха в тазгодишното издание на журналистическия конкурс.

Името на победителя обяви евродепутатът Ева Майдел - патрон на конкурса, по време на онлайн церемония, която се проведе на 11 септември.

Освен титлата „Репортер на EspressoNews”, Калина Александрова, печели и пътуване до Брюксел по покана на Ева Mайдел. Там тя ще се запознае с работата на Eвропейския парламент и институции. Освен това, Калина ще има възможност да развие уменията си за творческо писане в платформата на Калина Влайкова, която беше неин ментор в състезанието.

Калина получава и стаж в телевизия България он ер, както и покана за участие в ученическия проект на Евелина Павлова - Радио Тийн Стейшън. От второто си участие в надпреварата Калина си тръгва и с предметна награда, предоставена от Ролпласт, партньор на проекта.

И още една награда за ЧНГ „Ерих Кестнер“. Десислава Панайотова бе отличена с титлата „Посланик на София“. Тя впечатли журито на Работилница за репортери и читателите на EspressoNews.bg с таланта си да предава по увлекателен начин историята на града и културните забележителности и да разказва за именитите личности, свързани със София.  

Припомняме, че Калина и Десислава си тръгнаха с редица награди и от предходното издание на Работилница за репортери, което се проведе през 2019 г.

Благодарим ви за блестящото представяне, момичета!   

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм