logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Излязоха резултатите от матурите на випуск 2020. Държавните зрелостни изпити се проведоха на 1 и 3 юни, като абитуриентите се явиха на задължително препитване по български език и литература и на втора матура по избор.

  • images

Много добър 5.38 е средният успех по немски език на дванадесетокласниците от Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“. Упоритият труд на децата през годините и задълбочената работа на преподавателския екип в лицето на Жана Калоянова и Лидия Василева са основните фактори, допринесли за високия резултат на зрелостниците, като и тази година гимназията има пълен отличник на матурата – Мария Михова.

Отново 5.38 е резултатът на випуска и на матурата по БЕЛ. Зрелостниците имаха да решават тест с 40 въпроса и да пишат интерпретативно съчинение на тема „Човекът и неговите съмнения“ върху разказа „Чорба от греховете на отец Никодим“ на Елин Пелин. Задачата не успя да затрудни учениците от ЧНГ „Ерих Кестнер“, а работата им с преподавателя Иван Инев даде своя очакван резултат.

Отличен е средният успех и на гимназистите ни, явили се на матура по английски език. Те изкараха 5.66, като благодарностите за успеха са за преподавателя Светла Крупева.

Средният успех на випуск 2020 на гимназията от двете матури е Много добър 5.47. Това е изключително постижение и за зрелостниците, и за техните преподаватели предвид факта, че основната част от подготовката протече във виртуална среда. Благодарение на отличната организация на учебния процес, екипната работа и синхронизираното обучение по различните предмети, извънредните обстоятелства не затрудниха дванадесетокласниците от ЧНГ „Ерих Кестнер“. Те се явиха на изпитите уверено и заслужено изкараха впечатляващи резултати, които за поредна година ще наредят гимназията сред водещите училища в страната.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм