logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Прекрасно се представят възпитаниците на Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“ в ученическия конкурс-обучение Работилница за репортери.  Тазгодишното издание на творческата надпревара, организирана от регионалния портал EspressoNews, е под надслов „Книга на спомените“, а в него участват над 120 гимназисти от цялата страна.

  • 09.04.2020

В рамките на няколко седмици те ще трябва да се справят с 6 журналистически задачи, като за изпълнението на всяка от тях получават обратна връзка от ментори – журналисти с доказан опит във водещи медии у нас. Работите ще се оценяват от жури, съставено както от журналисти, така и от университетски преподаватели. Най-добрите материали от всяка задача се публикуват онлайн на  espressonews.bg.

Четирима са представителите на ЧНГ „Ерих Кестнер“ в „Работилница за репортери“ тази година. Това са Ася Мелникова и Мартина Цонева от 10 клас, както и Калина Александрова и Десислава Панайотова от 11 клас.  

Вече шест от техните работи спечелиха вниманието на ментори и организатори и успяха да намерят място сред публикуваните на сайта, въпреки силната конкуренция. Това са репортажът на Десислава, в който разказва как в Банкя отбелязват Тодоровден, репортажът на Калина за интригуващото изживяване по време на спектакъла „Дългият път към звездите“, есето на Ася със заглавие „Патриоти – горди, но само днес“ и това на Мартина „Родино скъпа, утре пак ще те обичам!“. Впечатляващ е и пътеписът на Деси, наречен „Банкя и Клисурският манастир в моя път към дома“ . Калина пък разсъждава по актуалната тема за патриотизма в есе със заглавие „Модерна ли е патриотичната епидемия?“.

Вдъхновяващите текстове и отличното представяне на момичетата в конкурса са поредното доказателство за изключителната им подготовка, старание и упоритост. Дори и в извънредна ситуация, преподавателите от гимназията продължават своята работа с учениците, с която ежедневно се стремят както да надграждат техните знания, така и да развиват талантите им. Гъвкавите методи на дистанционно преподаване и учене срещат все по-голяма подкрепа от децата и техните родители и дават изключително добри резултати, които виждаме и в извънкласните прояви на учениците.

Стискаме палци и вярваме, че за пореден път момичетата ще представят ЧНГ „Ерих Кестнер“ достойно!    

Петото издание на Работилница за репортери се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм